Lelycentre krabbelt weer op na grote brand

Lelystad - In de nacht van oud en nieuw heeft er in winkelcentrum Lelycentre een grote brand gewoed. Daarbij is het filiaal van de Marskramer volledig uitgebrand. Het Lelycentre als geheel is maandag weer toegankelijk voor publiek.

Dat hebben de gemeente Lelystad en ondernemers van het centrum besloten. Bij de brand zijn ook omliggende winkels beschadigd geraakt. Andere winkels hebben te maken met rook- en roetschade. De schoonwerkzaamheden zijn op tijd afgerond, waardoor het winkelcentrum als geheel maandag gewoon toegankelijk is voor publiek. Een aantal zaken is de komende dagen nog gesloten.

Winkel bakker Prins tot en met dinsdag dicht

De winkel van Brood- en Banketbakkerij Prins, die naast de getroffen winkel van Marskramer is gevestigd, hoopt vrijdag of zaterdag weer open te gaan. 'Overal in de winkel liggen roetdeeltjes. We moeten alles leghalen en schoonmaken', aldus eigenaar Joost Prins maandagochtend. Bestellingen die gedaan zijn voor maandag en dinsdag kunnen in de winkel aan de Kempenaar 03-21 worden opgehaald.

Lunchroom Harrels week gesloten

Lunchroom Harrels, gevestigd schuin tegenover Marskramer, hoopt op maandag 9 januari weer open te kunnen gaan. De ramen van de lunchroom zijn bijna allemaal gebarsten door de hitte. Ook binnen is de schade aanzienlijk. 'Helaas is de situatie erger dan we dachten en kunnen we deze week niet open gaan', meldt Harrels op Facebook.

Ook bij lingeriezaak Elle-Vé in de Snijdersstraat is sprake van rook- en waterschade. De winkel blijft een paar dagen gesloten 'totdat een en ander is afgehandeld en gereinigd'.

Bloembinderij De Korenschoof, aan de Snijdersstraat tegenover Marskramer, kwam er beter vanaf. 'Gelukkig is er bij ons in de winkel geen schade en kunnen we morgen gewoon om 10.00 uur weer open', meldde de winkel zondagavond op Facebook.

Lees meer in het dossier Grote brand Lelycentre 1 januari 2017.