Brandweer Flevoland heeft een drukke jaarwisseling

Lelystad - De Brandweer Flevoland spreekt voor wat betreft haar inzet van een vrij drukke jaarwisseling.

Op oudejaarsavond lag het zwaartepunt van de inzet op het bestrijden van container-, afval- en bossagebranden. Na de jaarwisseling lag het zwaartepunt bij een zeer grote brand in het Lelycentre in Lelystad. In totaal is de brandweer tussen 31 december 17.00 uur en 1 januari 8.00 uur zo'n vijftig keer gealarmeerd. Voor zover bekend was er nergens sprake van agressief gedrag naar brandweermensen op straat.

Geen gewonden bij brand

Vanaf ongeveer 01.00 uur kwam de melding binnen van brand bij een winkelpand in het winkelcentrum Lelycentre. Het betrof een uitslaande brand in één van de winkels. Blusploegen uit Lelystad, Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Almere zijn ingezet bij de brand. Rond 03:00 uur was de brand onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Drie auto's gaan in vlammen op

Rond 04.00 uur is de brandweer in Almere uitgerukt naar een brand waarbij drie naast elkaar staande auto's betrokken waren. Uit voorzorg zijn de naastgelegen woningen ontruimd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende woningen. Iets voor vijf uur mochten de bewoners weer terug in hun huizen.

De brandweer in Flevoland is drie keer uitgerukt voor een woningbrand. Telkens bleek bij aankomst dat de inzet voor de brandweer meeviel.