Zeer grote brand verwoest Marskramer in Lelycentre (fotoreportage)

Lelystad - Een zeer grote brand heeft tijdens de jaarwisseling de winkel van Marskramer in het Lelycentre in de as gelegd. De brand is onder controle. Om 03.05 uur is het sein brandmeester gegeven.

De brand ontstond rond 01.00 uur. De brandweer bestreed de brand met groot materieel. Door de politie werd het Noorderwagenplein en het Zuiderwagenplein deels afgezet en ontruimd.

Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de brandweer. Voor de zekerheid kwamen ook ambulances ter plekke.

Andere panden lopen schade op

Er was veel rookontwikkeling in het overdekte deel van het winkelcentrum. Ook de omliggende panden in het overdekte winkelcentrum werden door het vuur bedreigd, maar de brandweer heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat ook deze vlam vatten. De andere winkels hebben op zijn minst rook-, roet- en waterschade. Toen de brandweer arriveerde had de brand zich al flink ontwikkeld, waarbij ook daarboven gelegen panden beschadigd raakten.

Feestgangers in een partycentrum boven de Marskramer zijn geëvacueerd. De brand trok veel bekijks. De politie hield iedereen op afstand. Door de politie werd het Noorderwagenplein en het Zuiderwagenplein deels afgezet en ontruimd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brand wordt onderzocht door de Forensische Opsporing. De politie komt graag in contact met getuigen van de brand of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

Lees meer in het dossier Grote brand Lelycentre 1 januari 2017.