Woningovervallers Oostrandpark nog steeds spoorloos (filmpje)

Lelystad - De daders van de woningoverval die dinsdagochtend 13 december plaatsvond in het Oostrandpark in Lelystad zijn nog steeds spoorloos. De politie hoopt op tips na aandacht voor deze zaak in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland.

Kluis

De overval vond dinsdag 13 december rond 05.30 uur plaats. Vier jongenmannen belden die vroege ochtend aan bij de woning en drongen de woning binnen toen er werd opengedaan. Ze bedreigden de bewoners met een vuurwapen en vroegen meerdere malen naar de kluis. Blijkbaar waren de mannen ervan overtuigd dat die er was. De bewoners hielden voet bij stuk en bleven beweren dat ze geen kluis hadden. 

Worsteling

Dan ontstaat er een worsteling tussen de overvallers en één van de bewoners. De daders zetten het uiteindelijk op een loop, zonder de kluis. Met een donkere, middelgrote auto ging het gezelgschap er in hoge snelheid vandoor.

Signalementen

  • vier jongemannen
  • blanke huidskleur
  • drie rond de 20 jaar en de vierde rond de 25 jaar
  • spraken Nederlands zonder opvallend accent
  • droegen donkere kleding

Getuigen en mensen met meer informatie over deze inbraak en/of de verdachten kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bekijk hieronder het fragment over deze zaak uit de aflevering van het tv-programma Bureau Flevoland.