Waterloopbos krijgt een uitkijktoren

Marknesse - Een uitkijktoren die tegelijk een brug is, moet een van de waterloopkundige modellen in het Waterloopbos meer beleefbaar maken. Metaalbedrijf MCM uit Marknesse stelt kennis en materiaal beschikbaar.

Architect Leo Nederlof is vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Hij was direct zeer enthousiast en heeft een ontwerp gemaakt voor de uitkijktoren/brug.

Bestemming giften 25-jarig jubileum MCM

Metaalbedrijf MCM ontving bij het 25-jarig bestaan in oktober diverse giften. Het bedrag dat het bedrijf uitspaart doordat het geen kerstkaarten verstuurt, is ook bij deze gift gevoegd. Daarnaast zal MCM manuren inzetten voor de uitkijktoren, waardoor zij een tegoedbon van 5000 euro kon aanbieden aan Natuurmonumenten. Dit bedrag kan Natuurmonumenten vrij bij MCM besteden voor de bouw van de uitkijktoren. MCM kan bijdragen aan het ontwerp, de realisatie en het materiaal.

Boswachter Norbert Kwint: 'Natuurmonumenten vindt het fantastisch dat MCM kennis en materiaal beschikbaar stelt aan het beleefbaar maken van het Rijksmonument Waterloopbos'.

Toegankelijk voor rolstoelers

Het ontwerp van Leo Nederlof is gebaseerd op de fotoladders en fototorens die vroeger in het Waterloopbos werden gebruikt. De benedenverdieping, waarmee je ook het water oversteekt, is toegankelijk voor rolstoelers. Vanaf de verdieping heeft men een mooi overzicht over het onderliggende waterloopkundige model.

De uitkijktoren wordt geheel in metaal uitgevoerd. Langs de balustrades komt een metalen wering waarin planten en dieren van het Waterloopbos worden uitgesneden.

Totale investering van 50.000 euro

Naar schatting is er met de aanschaf van de uitkijktoren een investering van 50.000 euro gemoeid. Natuurmonumenten zal daarom ook nog op andere manieren op zoek naar andere mogelijkheden om dit te financieren.

Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/waterloopbos en www.mcmbv.nl