Tweede landgoed verkocht in Wellerwaard

Emmeloord - In de Wellerwaard is een tweede landgoed verkocht. Twee families uit Emmeloord bouwen op een kavel van zeven hectare een landgoed met riante landhuizen. Het landgoed draagt de naam 't Wellerloo.

Het landgoed grenst aan het Burchttochtgebied, waardoor een groot gebied met buitengewoon natuurschoon ontstaat.

't Wellerloo in 2018 open voor publiek

De ontwikkelingen in Wellerwaard volgen elkaar in snel tempo op. Begin vorig jaar werd Wellerwaard geopend. In het najaar startte de bouw van het eerste landgoed in Wellerwaard. Vervolgens werd in april begonnen met de verkoop van de eerste tien kavels van Wonen in Wellerwaard. Nu - net nadat bekend is gemaakt dat de eigenaren van Restaurant Eindeloos de horeca in Wellerwaard gaan exploiteren – is er een tweede landgoed verkocht. 't Wellerloo gaat naar verwachting in 2018 open voor het publiek.

Vier locaties voor landgoederen

Wellerwaard biedt in totaal vier locaties voor landgoederen. Direct boven het Burchttochtgebied is ruimte voor nog twee landgoederen met een minimale oppervlakte van vijf hectare per landgoed.

De afgelopen jaren zijn in Nederland tientallen landgoederen gerealiseerd. 'Landgoederen spreken nog steeds tot de verbeelding', aldus wethouder Hans Wijnants. 'Doordat een landgoed deels open moet zijn voor publiek, ontstaat met de ontwikkeling van een landgoed ook nieuwe natuur. Op die manier leveren de landgoederen in Wellerwaard een belangrijke bijdrage aan het landschap en biedt het nog meer mogelijkheden voor publiek om onder andere te wandelen en te fietsen'.

Natuurlijke verbinding

Door realisatie van de landgoederen ontstaat een natuurlijke verbinding van de Casteleynsplas, de Wellerwaard, het Burchttochtgebied met het Kuinderbos en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Eerste opties Wonen in Wellerwaard verstrekt

Inmiddels zijn ook de eerste opties verstrekt voor Wonen in Wellerwaard, het woongebied aan de noordzijde van de natuurplas. De belangstelling voor de kavels is groot. Wonen in Wellerwaard biedt een woonplan voor exclusieve woningen. Tien kavels met een oppervlakte vanaf 1500 vierkante meter bieden ruimte aan moderne, kubistische woningen of landelijke villa’s onder architectuur.

Belangstellenden voor een kavel kunnen contact opnemen met Onze Makelaar, Berry Westerduin, via wonen@wellerwaard.nl.

Lees meer in het dossier Wellerwaard.