CTU Flevokust handelt eerste containers af

Lelystad - CTU Flevokust is gestart met de op- en overslag van containers uit Flevoland. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de tijdelijke terminal van Flevokust op het terrein van de Maxima-centrale in Lelystad.

Eind 2017 wordt de definitieve locatie van de Lelystadse overslaghaven in gebruik genomen. CTU Flevokust is exploitant van de terminal van Flevokust.

Agrarische sector en andere ondernemers beter bediend

Nu de derde terminal van CTU een feit is, kan het bedrijf de agrarische sector en andere ondernemers beter bedienen door de producten direct over het water naar de diverse zeehavens te vervoeren. Daarnaast ontstaat door de strategische ligging van de terminal een verbinding met het noorden.

Goede samenwerking

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is verheugd over de goede samenwerking met CTU en de Maxima-centrale van ENGIE. 'Het is een goede zaak voor alle partijen dat CTU nu van start kan op de tijdelijke locatie bij de Maxima-centrale. Door deze samenwerking kunnen ondernemers uit de regio al voor de start van de definitieve haven profiteren van de containerterminal'.

Lees meer in ons nieuwsdossier 'Flevokust'.