Stationsplein
Door Kees Bakker

Koen van Poelgeest

Lelystad - Ik schrok laatst erg toen ik op Facebook las dat Koen van Poelgeest is overleden. Op de dag van Batavia Blues is hij begraven.

Ik heb Koen ooit geïnterviewd over de dood van zijn dochter, Nathalie. Zij werd op 14 mei 2012 dood gevonden in het appartement van haar moeder aan de Neringweg. Ze bleek door een kogel om het leven te zijn gekomen twee dagen daarvoor.

Met wapen gespeeld

Maanden na haar dood werd haar 44-jarige vriend aangehouden. Na eerdere tegenstrijdige verklaringen zei hij dat de twee met een wapen hadden gespeeld, dat vervolgens per ongeluk afging. De man waarschuwde daarop niet de politie of andere hulpdiensten, maar probeerde zijn sporen uit te wissen en verliet de woning. Ook liet hij het wapen verdwijnen. Het Openbaar Ministerie legde hem moord of doodslag ten laste en eiste twaalf jaar cel. De man werd vrijgesproken en alleen veroordeeld tot vier maanden wegens wapenbezit. Hij en het OM gingen in hoger beroep.

Een schande

Dat hoger beroep heeft nog niet gediend. Een schande. Koen bleef strijden voor gerechtigheid voor zijn dochter en heeft dat niet meer mee mogen maken. Het ergste verdriet dat een vader kan hebben. Ik hoop dat iemand anders blijft strijden voor gerechtigheid voor Nathalie.

Lees meer in het dossier: Moordzaak Nathalie van Poelgeest