Urker Roel Hindriks koopt gebouw Golfslag

Emmeloord - Het gebouw van voormalig verzorgingshuis Golfslag aan het Smedingplein in Emmeloord is verkocht. Dit meldt Zorggroep Oude en Nieuwe Land maandag. De koper, Roel Hindriks van Urk, wil het gebouw onder meer een woonbestemming geven.

Het hele proces heeft vanaf de bekendmaking van de sluiting van het verzorgingshuis tot en met definitieve verkoop bijna drie jaar in beslag genomen. Verzorgingshuis Golfslag was bijna vijftig jaar in het markante gebouw gehuisvest.

'Het voornaamste was het vinden van een goede en passende plek voor de toenmalige bewoners, als ook de medewerkers en verbonden vrijwilligers. Hier hebben we alle tijd voor genomen en dat is gelukt. Het heeft deze tijd gewoon nodig gehad', aldus Frank Kodden, bestuurder ZONL.

Koper voldoet aan alle voorwaarden

Met de nieuwe eigenaar, Roel Hindriks, zijn alle processtappen doorlopen. Aan alle voorwaarden is voldaan. Het College Sanering Zorginstellingen heeft haar goedkeuring gegeven. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft samen met de nieuwe eigenaar een gesprek gevoerd met de gemeente Noordoostpolder over de mogelijke overdracht. De gemeente geeft aan content te zijn met de nieuwe eigenaar.

Definitief afscheid

Voor de Zorggroep betekent dit moment een definitief afscheid van het gebouw. Frank Kodden: 'In het gebouw hebben vele medewerkers, bewoners en hun familie en vrijwilligers bijna vijftig jaar samen gewerkt, geleefd en elkaar ontmoet. Het was drie jaar geleden een lastig besluit om het gebouw af te stoten. Ik ben blij met het resultaat en we kunnen terugkijken op een zeer zorgvuldig doorlopen proces'.

Vorig jaar heeft de zorgorganisatie ter gelegenheid van de sluiting het boek ‘Golfslag, een uniek verzorgingshuis’ uitgegeven en aangeboden aan alle direct betrokkenen.

Koopovereenkomst

Maandag is de koopovereenkomst bij de notaris bekrachtigd. De Zorggroep kan verder en het gebouw krijgt een nieuwe toekomst met onder meer een woonbestemming.

Betaalbare huurwoningen

Hindriks wil betaalbare huurappartementen in het gebouw realiseren. Volgens de lokale krant Het Urkerland is Hindriks al eigenaar van enkele tientallen woningen op Urk en daarbuiten. Deze woningen verhuurt hij.

Anti-kraak bewoners mogen voorlopig blijven

De jongeren die op dit moment, via Ad Hoc Beheer uit Zwolle, anti-kraak in het gebouw wonen, mogen er voorlopig blijven wonen. Zij hebben nu de nieuwe eigenaar als huurbaas.

De sloten van het gebouw zijn maandag vervangen.

Lees meer in ons dossier: Golfslag.