Staatssecretaris Van Dam brengt bliksembezoek aan Nationaal Park Nieuw Land

Lelystad - Staatssecretaris Martijn van Dam bracht donderdag een bliksembezoek aan Nationaal Park Nieuw Land. Zijn bezoek was onderdeel van een tour langs 12 van de 13 natuurgebieden die strijden om de titel 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'.

In Oostvaardersveld, onderdeel van Nieuw Land, bewonderde hij deze nieuwe wildernis en sprak hij met gedeputeerde Michiel Rijsberman.

(De tekst gaat verder na de tweet)

Kort maar krachtig

Omdat Van Dam op één dag twaalf gebieden aandeed, was het bezoek kort maar krachtig. De staatssecretaris van Economische Zaken sprak lovend over Nieuw Land: 'Een schitterend gebied, een prachtig voorbeeld van nieuwe natuur. Met Nationaal Park Nieuw Land laat Flevoland zien dat het bij uitstek de plek is voor nieuwe initiatieven. Dat past ook bij een provincie die door mensenhanden is gemaakt. Hoe de verkiezing van het Mooiste natuurgebied van Nederland ook uitpakt, ik ben blij dat de plannen voor de ontwikkeling van Nationaal Park Nieuw Land hoe dan ook worden doorgezet'.

(De tekst gaat verder na de tweet)

Uniek landschap

Met nog een paar dagen te gaan tot de stembussen sluiten, is Nationaal Park Nieuw Land, dat bestaat uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden, volop in de race voor de titel. 'We moeten opboksen tegen oudere en meer bekendere gebieden', aldus gedeputeerde Rijsberman. 'Toch hebben we zeker een kans, want Nieuw Land is anders dan andere gebieden. Hier is nieuwe wildernis ontstaan op man-made land. Het gebied vertelt het oerhollandse verhaal van de strijd tegen water als geen ander en dat te midden van unieke natuur. Met de grootste kudde wilde koniks van Europa, zeearenden, 200 andere vogelsoorten en een uniek landschap'.

Stemmen kan tot en met 31 oktober via www.mooistenationaalpark.nl