CdK Leen Verbeek ontvangt taart met eerste walnoten uit het Torenbosje

Dronten - Leen Verbeek, Commissaris van de Koning van Flevoland, ontving woensdagmorgen de eerste walnoten uit het Torenbosje.

Deze waren verwerkt in een prachtige walnotentaart. De taart werd overhandigd door de voorzitter Rudi Maerman van de stichting die de werkzaamheden in het bosje coördineert.

Het Torenbosje is zeven hectare groot en gelegen halverwege tussen Dronten en Elburg. Het is op initiatief van de omwonenden recreatief aantrekkelijk gemaakt met gelden van de gemeente Dronten en de provincie Flevoland.

Zo is er een kunstwerk annex groepspicknickplaats en een informatiepaneel over de geschiedenis van het bosje gerealiseerd. Het Torenbosje dankt haar naam aan de olieboortoren die hier tussen 1965 en 1968 stond.

De stichting gaat nu met de open plek in het bos aan de slag, waar onder meer een natuurpoel, zonneheuvel, speelstrandje en huttenbouwplaats zijn gepland. De stichting gaat tijdens de Natuurwerkdag op 5 november weer aan het werk in het Torenbosje met de huttenbouwplaats. Vrijwilligers die het leuk vinden een ochtend samen buiten in het bos te werken, kunnen zich opgeven via www.natuurwerkdag.nl/locatie/torenbosje of bij Coby Dekker tel. 06 2206474.