Rien van der Velde vervangt ziek Tweede Kamerlid

Emmeloord - Rien van der Velde, fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks Noordoostpolder, zit sinds afgelopen week in de Tweede Kamer namens de PvdA. Tot medio 2017 vervangt hij Kamerlid Sjoera Dikkers wegens ziekteverlof.

Van der Velde legt daarvoor tijdelijk zijn werk in het onderwijs stil. Wel combineert hij deze functie met het fractievoorzitterschap voor de PvdA-GroenLinks in de gemeente Noordoostpolder.

De besturen van beide partijen hebben er alle vertrouwen in dat dit hem prima zal lukken, laten ze weten. 'Wij zien het als een mooie kans om in de Tweede Kamer het progressieve geluid vanuit de Noordoostpolder te kunnen laten horen'.

Combineren functies 'goed te doen'

Het combineren van deze functies, is volgens Van der Velde goed te doen.  'We hebben in de polder een goed, progressief team. De vervanging duurt tot 13 februari en dan gaat het om drie raadsvergaderingen in de Noordoostpolder, waarvan er een al helemaal is voorbereid.'

(De tekst gaat verder na de video)

Sjoera Dekkers onwel

Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers raakte begin oktober tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer onwel, toen ze een vraag wilde stellen aan staatssecretaris Martijn van Dam. Er werd besloten dat ze voor een langere tijd wordt vervangen door Van der Velde.

Hij stelde zich vier jaar geleden kandidaat voor de Tweede Kamer. 'Wie a zegt moet ook b zeggen. Dus toen mij dit verzoek werd gedaan, besloot ik om daarop in te gaan', legt Van der Velde uit.

Morele plicht

'Ik zie dat als mijn morele plicht, dat ik dit moet doen voor de PvdA'.  Vorige week werd hij officieel beëdigd als Tweede Kamerlid en was hij voor het eerst actief in de landelijke politiek. 'Het geeft een goed en eervol gevoel'.

Social media

Van der Velde is van plan de inwoners van de Noordoostpolder deelgenoot te maken van zijn ervaringen in de Haagse politiek. Inwoners kunnen via social media volgen hoe het hem in 'Den Haag' vergaat. 'Ik zal via Facebook, Twitter en/of Instagram jullie meenemen bij mijn Tweede Kamer-ervaringen. Feedback erop graag!!' twitterde hij opgewekt.