Stationsplein
Door Kees Bakker

Meerpaalplein

Dronten - Tja, het Meerpaalplein. Het is de afgelopen jaren met stip het meest besproken onderwerp in de politiek. De studentenhuisvesting en de windmolens zullen het qua aantal gesprekken in de raad wel gaan benaderen.

Maar over het plein heeft iedereen een mening. En die zijn verdeeld. Zo hoort dat ook bij een plein dat van iedereen is.

Investering

Toch ziet het nieuwe plan er mooi uit. En natuurlijk is 500.000 euro een hele hoop geld. Maar je moet dat wel in perspectief zien. Het is geld dat nu uitgegeven wordt, maar als het goed is een investering is voor vele, vele jaren. Als Dronten er zijn eigen versie van de Brink in Deventer of het Vrijthof in Maastricht mee krijgt, het zijn niet de minste pleinen waar het Meerpaalplein qua omvang mee kan wedijveren, wie praat er dan nog over geld? Als de horeca langs het nieuwe plein floreert, verdient de investering zich vanzelf terug.

Volle terrassen

Bovendien: let maar op, als het plein er eenmaal ligt en op een mooie zomerse dag kinderen door de bedriegertjes rennen, achternagezeten door een speelse hond, als de bankjes bezet zijn, het speeltoestel volop wordt gebruikt en de terrassen vol zitten, dan zijn de meningen niet meer verdeeld. Dan is iedereen er blij mee, let op mijn woorden.

Lees meer in het dossier Meerpaalplein.