Siemens serviceteam houdt uitgebreide veiligheidsoefening op IJsselmeer

Lemmer - Het Siemens serviceteam van windpark Westermeerwind hield zaterdagmiddag een uitgebreide veiligheidsoefening op het IJsselmeer.

Drie teams zijn om beurten met een zogeheten crew transfer vessel uitgevaren en hebben bij de windturbines voor de kust van Lemmer een rampscenario doorlopen.

Observatieteams van Siemens en Falck Safety Services noteerden nauwgezet de kwaliteit van de uitvoering, waarna terug aan land een uitgebreide evaluatie plaatsvond. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), locaties Lemmer en Urk hielpen bij de oefening.

Zero Harm Culture

Windpark Westermeerwind en Siemens hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Beide firma’s streven naar een ‘Zero Harm Culture’. Uitgangspunt is dat alle werkgerelateerde incidenten en ongevallen te voorkomen zijn. Veiligheid staat bij alle activiteiten voorop, ongeacht de grootte van een project, druk van deadlines of eisen van klanten. Van alle medewerkers en managers wordt verwacht dat zij deze cultuur volledig onderschrijven en uitdragen in de dagelijkse praktijk.

Westermeerwind werd afgelopen juni officieel geopend door Minister Kamp. De 48 Siemens windturbines van het grootste nearshore windpark van Nederland wekken een hoeveelheid energie op die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens. Komende vijftien jaar voert Siemens het onderhoud uit vanuit zijn servicestation in Lemmer.