'Wie zijn wij dan om er nog kritiek op te hebben?'

Dronten - De politiek reageert overwegend enthousiast op de plannen voor het Meerpaalplein. Die zijn donderdag gepresenteerd aan de gemeenteraad.

‘Het ziet er heel goed uit. Bankjes, water en zelfs een speelelement waar we niet aan gedacht hebben,’ zegt Jaap Kodde VVD), één van de initiatiefnemers voor ‘meer reuring op het plein’. ‘Wij geloven meer in mensen dan in stenen, maar ik zie op de impressies genoeg mensen rondhuppelen op het plein, dus dat komt wel goed,’ zegt Foeke Bongers (D66).

Zes of drie te weinig?

Foeke Bongers grapte nog wel over zijn teleurstelling dat de bedriegertjes 21 waterstralen hebben. ‘Er zijn 27 raadsleden.’ Albert Bleijenberg (GroenLinks) zag nog wel mogelijkheden. Hij was deze vakantie in Doetinchem geweest, en daar was op het Marktplein een mobiele bedriegertjesinstallatie. ‘Met 24 waterstralen. Dat is de hele gemeenteraad min de fractie van D66…’

(Geen) XL

GroenLinks, een andere initiatiefnemer voor meer reuring, is wat teleurgesteld. ‘Het is een eenvoudig ontwerp. Is dit de creativiteit die aanwezig is in Dronten? Ik val nietvan mijn stoel,’ zegt Paul Vermast. Hij stelde ook vragen of XL De Ateliers ook betrokken was bij het advies aan het bouwteam. ‘Die heeft ook activiteiten op het plein en heeft er eerder een plan voor ingediend.’ Maar XL is niet gehoord in dit proces.

Tevreden

Het CDA is tevreden. ‘We zijn blij verrast dat de waterpartij erin is gekomen. Dat was geen eis,’ zegt Siert Jan Lap. En daarmee is de zaak volgens hem ook in kannen en kruiken. ‘Gezien het proces en het feit dat de stakeholders op één lijn zitten: wie zijn wij dan nog om er kritiek op te hebben?’

Lees meer in het dossier Meerpaalplein.