SC De Meent viert 25-jarig jubileum: 'Het begon als een soort hobbyclub'

Lelystad - 'Het begon als een soort hobbyclub boven de bowlingbaan bij De Meent. Gewoon om gezellig een potje snooker te spelen,' vertelt René Kochen (54).

Al snel werd Snookerclub De Meent in Lelystad het leven geroepen en werd hij het tweede officiële lid. De club groeide en groeide en bestaat in november alweer 25 jaar.

Vijf keer in de week snookeren

In 1991 kochten dertig leden samen het huidige pand aan het Kofschip. 'Dat is de grootste verandering in al die jaren', vertelt Kochen. 'Het voordeel is dat je kan doen en laten wat je wilt en dat men alleen contributie hoeft te betalen.' Voorzitster Jane van Bostelen vult aan dat een ander voordeel is dat men vijf keer in de week kan komen snookeren.

Sportieve hoogtepunten

De club heeft ook sportieve hoogtepunten gekend. Zo werd een zeskoppig team van de club in 1997-1998 kampioen in de 3e divisie Midden-Nederland en nam deel het Nederlands kampioenschap.

Op welke plek ze eindigden laat Kochen, die deel uitmaakte van het team, niet doorschemeren. 'We deden mee,' lacht hij.

Andere hoogtepunten zijn het gastheerschap van het Nederlands kampioenschap in 2005 en het jaarlijkse Nico de Groot-toernooi dat in het leven geroepen werd nadat het gelijknamige erelid in 2009 overleed.

Zesenveertig leden

Momenteel heeft de club 46 leden. 'Er hangt altijd een ontspannen sfeer. We zijn echt een grote familie en helpen elkaar waar we kunnen', vertelt Van Bostelen. 'Met dit aantal leden kunnen we lekker zwemmen. We houden het hoofd boven water en zijn stabiel,' continueert Kochen.

Jubileumfeest

Om het jubileum niet aan hen voorbij te laten gaan viert de club van 4 tot en met 6 november feest. Naast een receptie en een buffet voor leden en oud-leden, wordt er ook een snookermarathon gehouden vanaf vrijdag om 22.00 uur tot de volgende dag 17.00 uur. 'We zijn het hele weekend open. Iedereen is welkom,' zegt Van Bostelen.