'Schilderproject Zuiderzeewijk is een prachtig initiatief' (video)

Lelystad - 'Dit is een prachtig initiatief. Ik ga er vanuit dat dit project zich steeds verder als een inktvlek door de wijk zal verspreiden'. Dat zei wethouder John van den Heuvel woensdag bij zijn bezoek aan het schilderproject in de Zuiderzeewijk.

Derde schilderproject

Het is inmiddels het derde schilderproject in de oudste wijk van Lelystad. Na woningen in het Amsteldiep en Texelstroom zijn nu woningen aan Breehorn aan de beurt.

Bewoners schilderen zelf hun woning of vrijwilligers uit de buurt schilderen de woningen van de veelal oudere buurtbewoners die daar zelf niet meer toe in staan zijn. Het schilderwerk is onderdeel van project M.I.L.A (Met Inzet Lukt Alles), waarbij bewoners samen woningen schilderen onder begeleiding van een professionele leermeester/schilder van het schildersbedrijf Lansink uit Lelystad.

(De tekst gaat verder na het filmpje)

Initiatief van Mila Romijn

Project M.I.L.A. is een initiatief van een actieve wijkbewoonster uit de Zuiderzeewijk, Mila Romijn. Door haar betrokkenheid en inzet weet zij de overige buurtbewoners te enthousiasmeren om samen de wijk mooier te maken. Zo is er, naast het schilderwerk, de moestuin aan het Amsteldiep en 'Ons winkeltje' aan de Rode Klif geopend. In het winkeltje wordt tweedehands kleding verkocht. De inkomsten van het winkeltje komen ten goede aan de wijk.

Wethouder hoopt op meer initiatieven

Het project M.I.L.A. is een heel mooi voorbeeld van wat bewoners kunnen doen om de leefbaarheid in wijk te vergroten, aldus wethouder Van den Heuvel: 'Het is goed om te zien dat de betrokkenheid tussen de vrijwilligers en het initiatief van M.I.L.A zo groot is en dat de bewoners zo tevreden zijn met het resultaat. Iedereen is enthousiast en schildert graag mee, waardoor de wijk er weer beter uit gaat zien. Ik hoop van harte dat er meer initiatieven van de grond komen, waarbij bewoners en partijen zelf het voortouw nemen om hun woning en wijk op te knappen'.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne Mensen Maken de Buurt ondersteunt de gemeente initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën en initiatieven die zorgen voor fijne leefomgeving en een prettige onderlinge sfeer, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe wijkbewoners zelf hun ideeën kunnen realiseren.

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320.

Kijk voor meer informatie op de website van Mensen Maken de Buurt.