Nieuw Land dingt mee naar titel 'Mooiste natuurgebied van Nederland'

Lelystad - Nationaal Park Nieuw Land maakt kans op de titel 'Mooiste natuurgebied van Nederland'. Dat heeft de vakjury onder voorzitterschap van mr. Pieter van Vollenhoven maandag bekendgemaakt.

Nationaal Park Nieuw Land, dat onder meer uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen, Marker Wadden en het Markermeer bestaat, strijdt tijdens de publieksverkiezing met twaalf andere finalisten voor een plek op het podium en een hoofdprijs tot maximaal 300.000 euro.

(Lees verder na de video)

Met de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' kan het publiek zich uitspreken over de Nederlandse natuur. Uiteindelijk doel is het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van natuurgebieden én worden de mooiste natuurgebieden en landschappen bij binnen- en buitenlandse bezoekers op de kaart gezet.

Tijdens de publieksverkiezing, die loopt van 10 tot en met 31 oktober, kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete natuurgebied. De drie winnaars ontvangen een bedrag tot maximaal 300.000 euro om te investeren in het natuurgebied.

Stemmen kan tot en met 31 oktober via www.mooistenationaalpark.nl