Inwoners Noordoostpolder moeten kiezen voor nieuwe aanbieder huishoudelijke hulp

Emmeloord - Zorggroep Oude en Nieuwe Land stopt volgend jaar met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Inwoners van de Noordoostpolder met huishoudelijke ondersteuning daarom moeten kiezen voor een nieuwe zorgaanbieder.

Deze week ontvangen ze hierover een brief van de gemeente.

Zes nieuwe aanbieders

De inwoners kunnen kiezen uit zes nieuwe aanbieders. Of ze kiezen voor een eigen hulp die ze betalen vanuit een persoonsgebonden budget. Bij de keuze voor een aanbieder kunnen inwoners kiezen tussen PGVZ, Tzorg, De Nieuwe Zorg Thuis, Beter Thuis Wonen, Thalia Thuiszorg en Dokter Schoonmaakorganisatie.

Wethouder Hennie Bogaards: 'Sommige inwoners willen het liefst hun vertrouwde hulp behouden. We hebben daarom de nieuwe aanbieders met klem verzocht hier rekening mee te houden. De meeste aanbieders willen proberen hieraan tegemoet komen'.

Informatiemarkt op woensdag 12 oktober

Wethouder Bogaards vervolgt: 'Om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van hun keuze, ontvangen de inwoners deze week een brief met informatie van de aanbieders. Ook organiseren we woensdag 12 oktober een informatiemarkt, waar inwoners kennis kunnen maken met de aanbieders'.

De informatiemarkt vindt plaats van 16.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis in Emmeloord. Naast de aanbieders is ook de gemeente aanwezig.

De aanbesteding voor het leveren van huishoudelijke ondersteuning is gezamenlijk gedaan door de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland.