Zorggroep Oude en Nieuwe Land staat op lijst Inspectie

Emmeloord / Steenwijk - Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) staat onder tijdelijk vervolgtoezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De zorggroep is ingedeeld in categorie twee van de lijst met verpleeginstellingen, die eind oktober wordt gepubliceerd. Bestuurder Frank Kodden gaat er vanuit dat het vervolgtoezicht snel verleden tijd is.

Medicatieveiligheid niet op orde

De Inspectie constateerde deze zomer tijdens een bezoek aan de Meenthehof in Steenwijk en Talma Hof in Emmeloord dat afspraken niet goed vindbaar waren in cliëntendossiers en de medicatieveiligheid was niet helemaal op orde. 'Er werden bijvoorbeeld doosjes paracetamol gevonden op plekken waar ze niet horen', legt bestuurder Frank Kodden uit.

Veiligheid is niet in het geding

ZONL kreeg twee weken de tijd om dit op orde te brengen en dat lukte. Alleen had dit, door de peildatum voor de nieuwe lijst van 16 september, geen invloed meer op het inspectieoordeel. 'De veiligheid is absoluut niet in het geding', zegt de bestuurder. 'Ik zou mijn eigen familie een plek gunnen in een van onze locaties'.

'Ik zeg niet dat alles goed gaat, maar er gaan geen dingen mis', benadrukt hij. 'Dat horen we van cliënten en hun familie, de cliëntenraden, onze stakeholders en dat ziet de Inspectie gelukkig ook.

Kodden: 'Ik zie het als rugwind'

De bestuurder neemt de verbeterpunten ter harte. 'Ik zie dit als rugwind, voor de koers die we hebben ingezet. Met elkaar zoeken we een balans tussen het doen van de dagelijkse zorgtaken en de complexe regelgeving daar omheen. Het geven van professionele, veilige én liefdevolle zorg staat bij ons altijd voorop'.

Kijk voor meer informatie op de website van Zoggroep Oude en Nieuwe Land.