Verkoop Golfslag is dichtbij

Emmeloord - Zorggroep Oude en Nieuwe Land is 'serieus in onderhandeling' met een gegadigde voor voormalig verzorgingstehuis de Golfslag in Emmeloord. Dat laat een woordvoerder van de zorggroep weten.

'De onderhandelingen zijn in een vergevorderde fase', zegt de woordvoerder. Een naam wil ze nog niet bekend maken. 'De zorggroep is heel tevreden met de voortgang'.

Verschillende gegadigden

De afgelopen maanden meldden zich verschillende gegadigden, waar serieuze gesprekken mee zijn gevoerd. Momenteel wordt er dus stevig onderhandeld met één partij. 'We hopen binnenkort met meer informatie te komen'.

Anti-kraak

De Golfslag was tot april 2015 een verzorgingstehuis. Om kosten te drukken en het behoud van het gebouw en de leefbaarheid van de wijk te waarborgen, heeft de ZONL het gebouw in beheer gegeven aan Ad Hoc Beheer in Zwolle. Er woont nu een aantal jongeren anti-kraak.

Bouwtechnisch onderzoek

Ondertussen is, in het kader van de waardebepaling van het gebouw en het kunnen beantwoorden van vragen van potentiële kopers, een aantal bouwtechnische onderzoeken gedaan. De wijziging van het bestemmingsplan om naast de huidige bestemming ‘zorg’ het gebouw ook te gebruiken voor de bestemming ‘wonen’ loopt nog. De verkoop is in handen van vastgoedbedrijf JLL uit Amsterdam.

Lees meer in ons dossier: Golfslag.