Politie zoekt getuigen van verkrachting pony, eigenaar pleit voor verlichting

Lelystad - De eigenaar van de in de nacht van zaterdag op zondag verkrachte pony in Lelystad pleit voor verlichting van de paardenweiden en de paden bij het volkstuincompex aan de Houttuinen. De politie zoekt ondertussen getuigen.

Ricardo Fleming en zijn dochter troffen zondagochtend om 10.52 uur een tuinstoel aan in een stal en een stalen buis bij de ingang van de weide. 'Na controle van alle paarden bleek het kruis van pony Beauty helemaal bebloed te zijn'.

Dierenarts bevestigt mishandeling

De dierenarts heeft de pony onderzocht en bevestigt dat de merrie letsel is toegebracht.

Omdat er eerder paarden zijn mishandeld op een dierenweide in Lelystad, heeft de politie dna-onderzoek gedaan. Fleming: 'Het blijkt deze keer een ander persoon te zijn'.

Volgens Fleming heeft een getuige een man gezien die er snel vandoor ging in een rode Opel. 'Helaas is er geen kenteken bekend'.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar de dader en roept getuigen op zich te melden. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Pleidooi voor meer verlichting

Fleming wil dat er zo snel mogelijk verlichting komt bij de dierenweide en het naastliggende pad. 'Ter voorkoming van meer dierenleed, of erger. Mijn dochter voelt zich er niet meer veilig en fietsers en mensen die hun hond uitlaten, durven in het donker ook niet meer over dat stuk'.