Picknicktafels geven Lelystad Haven kleurrijke chillplek

Lelystad - Bewoners en kunstenaars uit Lelystad Haven hebben samen het idee gerealiseerd om drie picknicktafels te beschilderen en deze te plaatsen in hun wijk. Inmiddels zijn de picknicktafels geplaatst naast het fietspad aan de Lage Dwarsvaart.

Veel fietsers, wandelaars en hondenbezitters maken gebruik van dit pad. Zij hebben nu een kleurrijke plek om uit te rusten, elkaar te ontmoeten of met elkaar in gesprek te gaan. Wethouder John van den Heuvel heeft vrijdag de beschilderde tafels officieel onthuld.

Met het plaatsen van deze picknicktafels hopen de kunstenaars het contact tussen buurtbewoners te stimuleren. Daarnaast fleuren de picknicktafels de omgeving op. Tijdens de feestelijke onthulling is bij iedere tafel kort gestopt en was er ruimte voor muziek, poëzie en een hapje en een drankje. Wethouder John van den Heuvel: 'Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van Mensen Maken de Buurt. Bewoners werken samen een idee uit dat bijdraagt aan een plezierige woon- en leefomgeving. De picknicktafels zorgen voor ontmoeting en dat brengt buurtbewoners dichter bij elkaar.'

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne Mensen Maken de Buurt ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën en initiatieven die zorgen voor fijne leefomgeving en een prettige onderlinge sfeer, zijn welkom. In ‘Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met Welzijn Lelystad en met andere partners en organisaties in de wijk.

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.