Schilderproject in Zuiderzeewijk zoekt versterking

Lelystad - De vrijwilligers van het schilderproject M.I.L.A. in de Zuiderzeewijk zoeken versterking. 'We zoeken een timmerman die wil helpen om houtrot in kozijnen te repareren', meldt initiatiefneemster Mila Romijn.

Het is ideaal weer voor de inmiddels elf schilders, die vrijwillig de verfkwast ter hand nemen. De verf droogt snel en Mila Romijn hoopt zoveel mogelijk woningen op te kunnen knappen, voordat het weer omslaat. 'Ik kan met dit mooie weer nog wel vier extra vrijwilligers gebruiken'.

Dankzij sponsoring van het bedrijfsleven en een subsidie van de gemeente, krijgen dit jaar twintig koopwoningen in de wijk een betaalbare schilderbeurt.

Maar soms is er meer dan dat nodig, zegt Mila Romijn. 'De woning van één gezin is aan de onderkant helemaal weggerot. Dit gezin, met twee jonge kinderen, moet door omstandigheden rondkomen van 30 euro per week en kan het onderhoud niet zelf betalen. De vader is zijn baan kwijtgeraakr en de moeder is ziek. Daarom ben ik op zoek naar een timmerman die wil helpen met het repareren van de aangetaste kozijnen en naar een houthandel die ons aan wat hout kan helpen voor het project'.

Als tegenprestatie helpt het gezin mee met klussen in de wijk, zoals het opruimen van zwerfafval.

Mensen die willen helpen, kunnen contact opnemen met Mila Romijn via telefoonnummer 06-23965482.