'A-Team' knapt huizen in Zuiderzeewijk op

Lelystad - 'Het A-Team', zo noemt initiatiefneemster Mila Romijn de groep van negen vrijwilligers die meehelpt aan het schilderproject in de Zuiderzeewijk. De woning van Els Zwezerijen (83) aan de Breehorn werd als eerste onder handen genomen.

Twintig woningen aangepakt

'Dit jaar worden er twintig koopwoningen aangepakt', vertelt Mila. 'Naast de Breehorn, krijgen ook koopwoningen in onder andere Texelstroom, Marderhoek en Blauwe Slenk een schilderbeurt. Het gaat om woningen waarvan de eigenaren zelf niet genoeg geld hebben voor het onderhoud'.

Derde keer

Het schilderproject, dat met een knipoog naar Mila's naam M.I.L.A. (Met Inzet Lukt Alles) is genoemd, vindt voor de derde keer plaats. Het wordt mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van schilderbedrijf Lansink en subsidie van de gemeente.

(Lees verder na de foto)

 

Statushouders

Negen wijkbewoners van diverse pluimage nemen vrijwillig de schilderkwast ter hand en staan op de steigers. Mila, zelf van Antilliaanse afkomst, noemt ze niet voor niets liefkozend het 'A-Team'. 'Ze hebben allemaal een andere achtergrond; Pools, Afrikaans, Roemeens, Marokkaans, Filipijns en Surinaams. Er zijn ook statushouders bij, die dankbaar zijn dat ze als vluchteling hier mogen blijven wonen. Zij willen op deze manier graag iets terugdoen voor Lelystad'.

Tot zonsondergang

'Meer vrijwilligers zijn zeer welkom', laat Mila weten. 'We hebben nu bij het schilderen nog profijt van het mooie weer. De vrijwilligers zijn bereid om tot zonsondergang door te werken. Het project moet uiterlijk in de eerste week van november zijn afgerond'.

Bekijk hieronder een filmpje dat vorig jaar over project M.I.L.A. is gemaakt.