GT Lastechniek opent lasschool

Emmeloord - GT Lastechniek uit Emmeloord opent op 9 september de nieuwe lassschool aan de Daalder 7. 'De burgemeester verricht de openingshandeling', zegt directeur Richard Griep trots.

GT Lastechniek is al jaren specialist op het gebied van lasapparatuur, lastoevoeg materialen, lastoebehoren, lasdampafzuiging, bedrijfskleding, industriële gassen en het verhuur van lasapparatuur.

`We zijn een lastechnische groothandel', vertelt Griep. `De specialist op lasgebied'.

De uitbreiding is een mooie toevoeging op de bestaande bedrijfsactiviteiten. `Bij onze klanten is steeds meer vraag naar certificeringen, lasopleidingen en reïntegratietrajecten', legt hij uit.

Een paar maanden geleden kreeg GT Lastechniek de kans om een lasschool in Emmen over te nemen. `Alle kennis hebben we al jaren in huis, op deze manier kunnen wij die delen met onze klanten'.

Het bedrijf verzorgt voortaan in samenwerking met het ROC Friese poort de zogeheten N.I.L.-lasopleidingen (Nederlands Instituut voor Lastechniek). `We kunnen nu het gehele opleidingstraject aanbieden in de polder'. Niet alleen in de polder, door zich aan te sluiten bij Eqin-opleidingen is er zelfs landelijke dekking. `Het hield voor hen boven Utrecht op', legt sales manager André Konst uit.

Voor de lassschool kocht Griep een nieuw pand aan de Daalder. Dat is compleet ingericht als praktijklokaal met werkruimtes. `Iedereen volgt zijn eigen traject en kan het hele jaar instromen'. Griep is tevreden met deze nieuwe stap. Het bedrijf houdt bij wanneer certificaten moeten worden verlengd en regelt dat. `We ontzorgen onze klanten volledig', zegt Konst. `We zijn nu niet langer alleen specialist op het gebied van lastechniek, maar ook in het leveren van kennis', besluit Griep.

Bedrijven die interesse hebben om een kijkje te nemen bij de opening, kunnen zich opgeven via sales@gtlastechniek.nl.