Voormalig correspondent schrijft boek over free publicity

Dronten/Havelte - Voormalig correspondent van het Drontens Nieuwsblad, Nicky Corts, schrijft een boek over free publicity.

Ze woonde jarenlang aan De Boeg in Dronten en studeerde Voorlichting en Communicatie aan de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH). Om naast haar studie wat bij te verdienen was ze correspondent bij het Drontens Nieuwsblad en de kabelkrant. Na haar afstuderen werd ze verslaggever bij de Barneveldse Krant.

Schandalig serieus

‘De meeste boeken over free publicity zijn zo schandalig serieus. Ze gaan over media-strategieën, pers-databanken en het media-landschap. Dat is allemaal heel nuttig, maar eerlijk is eerlijk, het is ook vreselijk saai,’ aldus Corts. ‘Daarom beschrijf ik zo veel mogelijk praktijksituaties en allerlei anekdotes die ik zelf heb meegemaakt.’

Biologisch pluimveebedrijf

Corts is enkele jaren geleden naar Havelte verhuisd. Samen met haar man Conrad Corts runt ze daar een biologisch pluimveebedrijf. Daarnaast helpt ze in haar vrije tijd goede doelen, verenigingen en ondernemers  aan gratis publiciteit. Haar boek, Experttips voor free publicity, maak je bedrijf zichtbaar in de media met de PIN-code voor gratis publiciteit, staat vol praktische tips.

Ze beschrijft onder meer humoristische situaties op haar pluimveebedrijf en in haar gezin. Aan de hand van deze voorbeelden laat ze zien hoe alledaagse situaties je aan gratis publiciteit kunnen helpen.

Geen nieuwswaarde? Geen publiciteit

‘Met het boek ontdek je wat je nieuwswaarde is, zodat je geen commerciële boodschappen naar redacties stuurt. Want reclame plaatsen journalisten niet. Daar zijn ze allergisch voor. Een goed persbericht voorkomt ergernissen op de redactie en het bespaart iedereen tijd,’ legt de voormalig verslaggeefster uit.

Boeklancering met theatershow

Niet alleen de inhoud van het boek is anders dan andere boeken over dit onderwerp. Ook de boeklancering wil Corts opvallend anders doen. Daarvoor organiseert uitgever Expertboek op 22 september een theatershow in het Fulcontheater in IJsselstein.

Vanaf 23 september is het boek online te koop.