Besluit over Zuiderzee op Zuid laat op zich wachten

Biddinghuizen – GroenLinks hoopt dat de beslissing van de provincie om geen permanente bewoning toe te staan op Zuiderzee op Zuid, leidt tot een heroverweging bij het college.

Dat schrijft fractievoorzitter Paul Vermast op zijn weblog. Volgens hem ligt het feit dat de ontwikkelaar van de recreatiewoningen zijn appartementen niet weet te verkopen niet aan de bestemming of locatie, maar gewoon aan de prijs. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de vraag naar recreatiewoningen met een prijs tussen de 100.000 en 150.000 euro enorm toeneemt.

'Ruim 100% boven de vraagprijs'

Volgens Vermast moet de ontwikkelaar gewoon zijn verlies nemen. ‘De prijs van een appartement daar is 325.000 euro. Dat is ruim 100 procent boven de gemiddelde prijs die mensen willen betalen voor een vakantiehuisje. Terwijl ze toch al op zoek zijn naar de wat meer nieuwe en luxere huisjes,’ schrijft Vermast.

(Lees verder onder foto)

1322

Gang naar rechter lijkt onvermijdelijk

Ofschoon er pas in de loop van augustus een besluit zal worden genomen, lijkt een gang naar de rechter onvermijdelijk. De gemeenteraad heeft namelijk eerder besloten wel permanente bewoning te willen toestaan, in de wetenschap dat de provincie het daar niet mee eens zou zijn. Bovendien betaalt de ontwikkelaar een eventuele rechtsgang naar de Raad van State.