Tentoonstelling PIER+HORIZON over zevende landschapskunstwerk

Lelystad - Flevoland kent op dit moment zes bijzondere landschapskunstwerken. Het zevende kunstwerk, 'PIER+HORIZON' van kunstenaar Paul de Kort, wordt momenteel gerealiseerd.

Het komt op de dijk en in het water van het Zwarte Meer tussen de Kadoelersluis en Kraggenburg in de Noordoostpolder. PIER+HORIZON wordt 7 oktober opgeleverd. Ter gelegenheid van dit zevende landschapskunstwerk is een reizende presentatie gemaakt die door heel Flevoland te bezichtigen is. Bij de presentatie wordt een korte film getoond van Barend Hazeleger. Hij vervaardigt een documentaire van het gehele proces; van eerste gedachten en inspiratie tot en met realisatie van het werk.

Bewonderen

De presentatie is tot 1 september te bewonderen in de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. 'PIER+HORIZON' wordt mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland, de gemeente Noordoostpolder, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Waterschap Zuiderzeeland en het Bouwfonds Cultuurfonds, met dank aan Nieuw Land Erfgoed voor het ter beschikking stellen van vervoersmogelijkheden om de presentatie te laten reizen.