GroenLinks vraagt Dronter college geen beroep in te stellen in kwestie Zuiderzee op Zuid

Dronten - De fractie van GroenLinks heeft het college schriftelijk gevraagd géén beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de reactieve aanwijzing van de provincie Flevoland in de kwestie Zuiderzee op Zuid.

De gemeente wil permanent wonen op Zuiderzee op Zuid mogelijk maken. De provincie is tegen. GroenLinks was tegenstander van het raadsbesluit permanente bewoning toe te willen staan. 

Beroep instellen

Het college heeft de gemeenteraad dinsdag 19 juli per brief geïnformeerd over het voornemen in de collegevergadering van 16 augustus inhoudelijk te besluiten beroep in te stellen tegen de reactieve aanwijzing van de provincie Flevoland. Het college wil dat doen namens de gemeenteraad.

'Aangezien het feit dat GroenLinks, net als twee leden van de ChristenUnie, tégen het bestemmingplan heeft gestemd, kunnen wij ons niet vinden in het collegevoornemen,' aldus GroenLinks in een persverklaring. 'Mocht het college - ondanks de bezwaren van GroenLinks - besluiten het beroep bij de Raad van State wél door te zetten, dan heeft zij daarvoor niet de unanieme steun van de gemeenteraad en dat het college 'onze steun daarvoor nadrukkelijk ontbeert'.

Lees meer in het nieuwsdossier Zuiderzee op Zuid.