Werkzaamheden zevende landschapskunstwerk Flevoland gestart

Kraggenburg - De werkzaamheden voor de realisatie van het zevende landschapskunstwerk 'Pier+Horizon' in Flevoland zijn begonnen.

Het kunstwerk, gemaakt door Paul de Kort, wordt gerealiseerd op de dijk en in het water van het Zwarte Meer tussen de Kadoelersluis en Kraggenburg in de Noordoostpolder. Naar verwachting is het landschapskunstwerk komend najaar klaar.

Achtenveertig kraggen

Pier+Horizon zal bestaan uit 48 begroeide ‘kraggen’, ofwel palen begroeid met riet. De kraggen bewegen in formatie mee met de stromen van wind en water. De kraggen drijven in een gebied van 6 hectare rond een 150 meter lange pier op de plek van de voormalige dam tussen het Zwarte Water en het lichtwachtershuis Oud Kraggenburg. Het kunstwerk is geïnspireerd op de cultuurhistorie van de Zuiderzee en de Noordoostpolder en de verborgen verhalen in dit landschap.

Landschapskunst in Flevoland

De provincie Flevoland heeft in 2012 besloten om aan haar collectie van zes landschapskunstwerken, die allemaal in Oostelijk - of Zuidelijk Flevoland zijn gesitueerd, een zevende kunstwerk toe te voegen dat in de Noordoostpolder moet komen. De landschapskunstwerken in Flevoland maken gebruik van en verwijzen naar verschillende karakteristieken van de Flevolandse polders. Zoals de openheid, de uitgestrektheid en de maakbaarheid van het polderlandschap.

Kijk hier voor informatie over kunstenaar Paul de Kort en kijk hier voor meer informatie over de landschapskunstwerken in Flevoland.