Stationsplein
Door Kees Bakker

Zijn er vergelijkbare recreatieparken?

Dronten - Het conflict over Zuiderzee op Zuid is nu dan echt op scherp gezet. Een conflict tussen overheden, dat over de rug van een ondernemer en bewoners wordt uitgevochten.

Nu de gemeenteraad zich echter schaart achter de visie van het college dat permanent wonen daar geen enkel probleem is en het bestemmingsplan gewijzigd kan worden, is het aan de provincie te reageren. Die gaat waarschijnlijk de wijziging blokkeren.

Precedent?

Het is mij niet duidelijk waarom. ‘Precedentwerking’? Andere eigenaren van recreatieparken kunnen zich nu ook aandienen bij de gemeente? Maar met alle respect: kun je Zuiderzee op Zuid, met appartementen voor een prijs waar de meeste mensen nog geen huis voor kunnen kopen, nou echt een recreatiepark noemen? Zeker nu wonen aan en in het water ‘hot’ is mensen voor een unieke locatie graag wat extra geld neertellen? Is er vergelijkingsmateriaal?

'Papieren regeltjes'

Het is een botsing tussen ‘regels zijn regels’ en ‘de uitzondering op de regel’. De eerste is er voor zwartkijkers die zich willen vasthouden aan wat er op papier staat, de tweede voor mensen die wat verder kijken dan de papieren regeltjes. Ik ben voor het laatste.

Lees ook: Gemeenteraad staat permanent wonen toe op Zuiderzee op Zuid