Bijzonder kunstproject verbindt De Zuidert (foto's)

Emmeloord - Een heerlijk avondzonnetje woonde vrijdag de onthulling van het nieuwe kunstwerk 'Vis' bij De Zuidert in Emmeloord bij. Met de onthulling kwam een bijzonder project tot een einde.

'De vis past hier heel mooi,' zegt secretaris Gusta Drenth van Wijkplatform De Zuidert enthousiast.

(Lees verder na de vraag)

1215

Met vereende krachten

Met vereende krachten is de realisatie van een nieuw kunstwerk langs de Urkervaart in wijk De Zuidert in Emmeloord van de grond gekomen. Plaatsgenoot en beeldend kunstenaar Oscar Mendlik ontwierp Vis, leerlingen van het Vakcollege Noordoostpolder lasten het kunstwerk in elkaar en Jan Vos en Wim Veldkamp namen het opknappen van de sokkel voor hun rekening.

Daarnaast werd op twee scholen een dichtwedstrijd uitgeschreven en werden bedrijven, Waterschap Zuiderzeeland en de gemeente Noordoostpolder benaderd voor hun medewerking.

Lees ook: Haiku van Ping Mei krijgt plekje op nieuwe kunstwerk Zuidert

(De tekst gaat verder na het filmpje)

Gestolen paard

De sokkel waar het nieuwe kunstwerk op staat, stond sinds januari 2013 leeg. 'Het bronzen "paard zonder benen" is destijds "gestolen" door de wethouder en in het centrum geplaatst,' zegt Drenth. 'Het kunstwerk Spelend Kind dat we ervoor terugkregen, paste niet op de sokkel. Daardoor bleef de sokkel leeg.'

Omdat aan het verwijderen van  de lege sokkel ook een prijskaartje zat voor de gemeente, kwam wijkvereniging De Zuidert met het idee om voor dat geld een nieuw kunstwerk aan te schaffen.

Bekijk hieronder foto's en filmpjes van de totstandkoming van het kunstwerk: