'Eindeloos' gaat horeca in Wellerwaard doen

Emmeloord - John en Ilse van Beek, de eigenaren van Restaurant Eindeloos in Emmeloord, realiseren de horecavoorziening in Wellerwaard. Dat is de uitkomst van een uitgebreid selectieproces door de gemeente Noordoostpolder.

Eerst tijdelijke voorziening

Deze zomer komt er een tijdelijke horecavoorziening. Volgend seizoen openen ze er een sfeervol strandpaviljoen.

De belangstelling voor de open marktvraag voor de horecavoorziening in Wellerwaard was groot. Op de uitvraag kwamen zeven reacties binnen. Aan de hand van aanvullende vragen werkten de ondernemers een uitgebreid plan van aanpak uit. Na beoordeling van de businessplannen en een presentatie voor het projectteam is de uitvraag gegund aan de eigenaren van Restaurant Eindeloos.

Veel vertrouwen in plannen

Wethouder Hans Wijnants: 'Het plan van Restaurant Eindeloos voldoet qua uitwerking en haalbaarheid aan alle voorwaarden die de gemeente vooraf had gesteld. We hebben veel vertrouwen in de plannen van Eindeloos. En uiteraard zijn we trots dat we de horeca voor Wellerwaard kunnen gunnen aan een lokale ondernemer'.

Realisatie horeca Wellerwaard al in 2016

Bezoekers van Wellerwaard kunnen er deze zomer al een hapje, drankje en ijsje halen. Eigenaar John van Beek: 'Voor de zomer realiseren we een tijdelijke horecavoorziening waar recreanten terecht kunnen. Na het seizoen laten we een sfeervol strandpaviljoen bouwen dat waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2017 open zal gaan. Wellerwaard biedt voor ons bedrijf nieuwe mogelijkheden die we op de huidige locatie niet hebben. Deze horeca-uitvraag kwam voor ons dan ook exact op het juiste moment'.

Wonen en landgoederen in Wellerwaard

Naast de realisatie van een horecagelegenheid komen er 23 exclusieve woningen in Wellerwaard. In april was de start van de verkoop van de eerste tien kavels. Er is veel belangstelling voor de kavels en waarschijnlijk wordt heel binnenkort op de eerste kavel een optie genomen. Ook de realisatie van het eerste landgoed verloopt voorspoedig.
Dit voorjaar is begonnen met de bouw van het landhuis. Inmiddels krijgt ook het omliggende park vorm. De bomen voor de bomenlanen zijn geplant en er wordt hard gewerkt aan de inrichting van het park.

De gemeente heeft naast Landgoed Wellerwaard nog drie locaties voor landgoederen vastgesteld, waardoor de Wellerwaard een unieke plek wordt om te wonen, recreëren en te genieten.

Belangstellenden voor een kavel kunnen contact opnemen met Onze Makelaar, Berry Westerduin, via wonen@wellerwaard.nl .