Eerste uitvaartbeurs in De Meerpaal

Dronten - 'Er is meer mogelijk bij een uitvaart dan veel mensen denken,' zegt Femke Verhoef van Volatus Uitvaartzorg in Dronten. Daarom wordt zaterdag 8 oktober voor het eerst een uitvaartbeurs gehouden in De Meerpaal in Dronten.

Met als thema Afscheid is Onsterflijk geeft de eerste Uitvaartbeurs Flevoland meer inzicht in de vele manieren waarop een afscheid tegenwoordig mogelijk is.

Notarissen geven lezingen over sterven en erven, een steenhouwer demonstreert hoe een grafsteen wordt gebeiteld, er zijn verschillende vormen van rouwvervoer, gemeenten geven uitleg over grafrecht en begraafplaatsrecht en een ovenist vertelt hoe een crematie te werk gaat.

(Lees verder na de vraag)

1180

'Levendige beurs'

'Het wordt een levendige beurs, met seminars, workshops en uitvaartmuzikanten,' zegt Verhoef. 'Er zijn standhouders met alles wat je verwacht en juist niet verwacht op uitvaartgebied.'
De Uitvaartbeurs Flevoland is een initiatief van Volatus Uitvaartzorg in samenwerking met StudioTof! en is bedoeld om mensen te informeren over allerlei zaken die bij een overlijden moeten worden geregeld. 

'Ik denk dat de dood tegenwoordig veel meer bespreekbaar is, maar veel mensen in de polder weten nog altijd niet wat er mogelijk is voor een mooie afscheidsplechtigheid,' stelt Verhoef. 'En er zijn wel uitvaartbeurzen, maar die zijn vaak niet in de buurt.' Voor de uitvaartbeurs in De Meerpaal heeft Volatus Uitvaartzorg verschillende grote en kleine ondernemers en gemeenten uit Flevoland benaderd. 

Volg Uitvaartbeurs Flevoland op Twitter en Facebook of bezoek de website.