Eventing Emmeloord maakt zich op voor tweede editie

Bant - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli vindt de tweede editie van Eventing Emmeloord plaats. Het internationale paardenevenement wordt gehouden in het Kuinderbos in de Noordoostpolder en is gratis toegankelijk

De eerste editie van Eventing Emmeloord trok vorig jaar ruim 5000 bezoekers. Eventing is een van de snelst groeiende paardensportdisciplines in de wereld en bestaat uit de onderdelen dressuur, springen en cross-country.

7500 bezoekers verwacht

Naar verwachting komen er dit jaar 7500 bezoekers en starten er 100 (inter)nationale ruiters / amazones. Naast topsport kunnen bezoekers genieten van allerlei randactiviteiten en is er volop gelegenheid om te eten en te drinken.

Kick-off

Op woensdag 15 juni om 19.30 uur vindt de kick-off van het evenement plaats. Tijdens deze informatieavond, speciaal voor ondernemers, wordt onder meer informatie gegeven over deelname aan de Kuinderfair en over diverse sponsormogelijkheden.

Kuinderfair

Nieuw dit jaar is de Kuinderfair waar ondernemers de mogelijkheid hebben hun (regionale) producten aan te bieden. Ook worden er allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

‘Bij Eventing Emmeloord zijn heel veel vrijwilligers betrokken,’ vertelt voorzitter Theo Groen. ‘Aan een evenement van deze omvang hangt natuurlijk ook een kostenplaatje. Naast subsidies zijn we afhankelijk van onze sponsoren. Tijdens de kick-off laat parcoursbouwer Gerard Baauw een voorproefje zien van de nieuw ontworpen hindernissen. Aangezien de bezoekers langs het parcours kunnen lopen, bieden de verschillende hindernissen een prachtige mogelijkheid voor bedrijfsprofilering.’ Tijdens de informatieavond is ook gelegenheid voor netwerken.

Aanmelden kick-off meeting

De kick-off vindt plaats aan de Luttelgeesterweg 2 in Marknesse. Ondernemers kunnen zich aanmelden via info@eventingemmeloord.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Eventing Emmeloord.