Haiku van Ping Mei krijgt plekje op nieuwe kunstwerk Zuidert

Emmeloord - Ping Mei uit groep 8 van cbs ’t Kompas heeft de Haiku-wedstrijd van wijk De Zuidert gewonnen. De door haar geschreven Haiku wordt opgenomen in de sokkel van het kunstwerk 'Vis' dat op 24 juni aan de Urkervaart wordt geplaatst.

Leerlingen van groep 7 van Windkracht 10 en groep 8 van ’t Kompas hebben gestreden om de mooiste haiku voor bij het nieuwe kunstwerk ‘Vis’ bij fietsbrug ‘De Overstap’ in Emmeloord.

Moeilijke taak jury

Heemraad Ton Leijten, juryvoorzitter: 'De jury had de moeilijke taak om uit alle fantastische inzendingen één winnaar te kiezen; maar het is gelukt. Ping Mei is unaniem als winnaar aangemerkt. Complimenten voor alle leerlingen!'

Wethouder Wiemer Haagsma ontving de leerlingen donderdag in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar heeft de jury de winnaar bekend gemaakt. Naast de heemraad en de wethouder bestond de jury uit waterdichter Niels Blomberg, jeugdwaterdichter Ilona Vader en lid Wijkplatform De Zuidert Angelique Michel.

Onthulling kunstwerk

De winnende haiku wordt op de sokkel van de ‘Vis’ aan de Urkervaart geplaatst.
Vrijdag 24 juni om 20.00 uur wordt dit kunstwerk met haiku onthuld. Met waterspelen in de vaart en muziek op de kant wordt dat een leuke avond voor jong en oud.