Eerste editie FoodKeeten smaakt naar meer

Emmeloord - De weergoden waren FoodKeeten zondagmiddag goed gezind tijdens Uit-jeTent. De organisatie rekende op een paar honderd mensen bij het nieuwe polderstrand in Wellerwaard. Maar de ruim 1500 bezoekers overtroffen de stoutste verwachtingen.

‘De insteek was simpel en overzichtelijk: een lazy sunday in Wellerwaard met foodtrucks, goede muziek en goed (polder) eten’, zegt medeorganisator Rianne van Hulzen.

Foodtrucks van diverse polderondernemers

De sfeer was opperbest en gemoedelijk. Gerenommeerde dj’s en dj-talent uit de polder zorgden voor een lekkere beat. Dames van circus Pavarini vermaakten de kinderen. De druk bezette kano’s van De Strandhoeve zorgden voor rustieke plaatjes op het water. En voor dorstige en hongerige bezoekers was er genoeg te verkrijgen bij de foodtrucks van diverse polderondernemers; zo was er een Sapbar met vers fruit van Verhage, cocktails en nacho’s van Eindeloos, exclusieve koffie van Monibarista, koeken van de Koeckebackers en verse pizza’s, kipsaté en hamburgers van De Strandhoeve.

(Lees verder na de foto)

Het smaakt naar meer

‘Bezoekers vragen via social media of het volgende week weer kan, of zelfs iedere maand een herhalingseditie. We ontvangen veel lovende reacties. Een herhaling van zondag? Wie weet! FoodKeeten smaakt in ieder geval naar meer’, aldus medeorganisator Martin Drogen.

Uitstekende samenwerking

FoodKeeten is onderdeel van Uit-jeTent en werd georganiseerd door drie pionierende kartrekkers. ‘De eerste evaluatiepunten staan op papier om mee te nemen naar de volgende editie’, zegt organisator Femke van Velthoven. 'We kijken met heel veel plezier terug op een geslaagd feestje mede dankzij de uitstekende samenwerking met de gemeente Noordoostpolder'.

Lees meer in ons dossier: Uit-jeTent