'In Noordoostpolder is het goed toeven'

Noordoostpolder - Het zesde Uit-jeTent weekend zit er weer op. Noordoostpolder werd dit weekend overspoeld met mensen 'van buiten'; mensen op ontdekkingstocht door alles wat de polder te bieden heeft.

Avontuurlijk handwerken tijdens de Haak&BreiPicknick in Kraggenburg, genieten van muziek en goed eten bij het Foodfestival FoodKeeten in de Wellerwaard, rustig wakker worden met een bosontbijt in het Kuinderbos en verwonderen tijdens de avondwandeling op Schimmig Schokland: Noordoostpolder beleefde dit weekend voor de zesde keer het Uit-jeTent festival.

(Lees verder na de vraag)

1160

'Fantastisch mooi'

Misja Jonker en zijn zoon Roan zijn vrijdag al vanuit Woudenberg neergestreken op het Schokkerstrand, een van de bijzondere plekken waar tijdens het Uit-jeTent weekend mag worden gekampeerd. Later op de dag volgt de rest van het gezin. 

Het is het derde jaar dat de familie Jonker tijdens het Uit-jeTent weekend neerstrijkt in de Noordoostpolder. 'Mijn vrouw is altijd op zoek naar unieke plekjes om te kamperen,' lacht Misja. 'En dit is wel een fantastisch mooie locatie.' 

Schimmig Schokland

Het gezin uit Woudenberg heeft niet zozeer iets met de polder, maar bezoekt wel een aantal activiteiten. Zo leerde Misja vorig jaar van een archeoloog dat de Noordoostpolder eerst land was, nog voordat de Zuiderzee hier woest tekeer ging. Ook beklom het gezin al eens de Poldertoren en namen ze een kijkje in een bedrijf van landbouwmachines. Dit jaar staat Schimmig Schokland op het programma.

(Lees verder na de tweet)

Code Oranje

Projectleider Femke van Velthoven en voorzitter Peter Meurs blikken terug op een mooi festivalweekend. 'Het weer werkte ontzettend mee natuurlijk,' zegt Meurs. 'De vuurpotten brandden geweldig tijdens Schimmig Schokland, het was prachtig stil weer.'

Hoeveel bezoekers de activiteiten en de kampeerplekken hebben getrokken, kan de organisatie pas over twee weken zeggen, maar: 'Wij hadden geen last van code oranje, waardoor we veel last-minute boekingen hebben gehad,' zegt Van Velthoven enthousiast.

De Inspiratieroute is volgens haar goed bezocht. In plaats van één wandeling, werden er twee wandelingen gehouden en het Festival FoodKeeten 'ging als een raket'. Van Velthoven: 'We lieten zien: dit bieden we in de polder. En het was een daverend succes. Ik denk dat we mensen een leuk weekend hebben kunnen bezorgen.’