Noordoostpolder maakt zich op voor zesde editie Uit-jeTent

Noordoostpolder - Bijzondere kampeerplekken, mooie tuinen en unieke uitjes: de zesde editie van het Uit-jeTent-festival is aangebroken. Vandaag barsten de eerste activiteiten los, met de rijlessen 'Vrouw rijdt Camper'.

Het hele weekend staat bol van bijzondere evenementen, zoals Schimmig Schokland, FoodFestival Foodkeeten en de Inspiratieroute.

Over andere boeg gegooid

Voor de zesde editie heeft de organisatie het over een iets andere boeg gegooid. Zo is er minder de nadruk gelegd dat mensen voor een prikkie op stap kunnen dit weekend, vertelt voorzitter Peter Meurs van Uit-jeTent. 'We merkten dat er een grote groep mensen alleen kwam voor de goedkope overnachtingen,' zegt hij. 'Terwijl onze doelstelling is om mensen de Noordoostpolder te laten beleven, om mensen echt mee te laten doen met de activiteiten. De Noordoostpolder is een kwalitatief goed product, daarom hebben we het benadrukken dat het voor een 'prikkie' is, achterwege gelaten.'

(Lees verder na de vraag)

1153

Drie evenemententerreinen

Verder zijn er drie evenemententerreinen, waaromheen de activiteiten zijn geclusterd. Festivalgebied Cultureel, (Werelderfgoed Schokland, Schokkerhaven en Nagele), Buitengewoon Creatief (omgeving Kraggenburg, Waterloopbos en Oud Kraggenburg) en Natuur Actief (omgeving Kuinderbos, Bant en Wellerwaard). 'We hebben de activiteiten korter bij elkaar gebracht, voor de vindbaarheid van het publiek en de ondernemers.'

Eigen programma samenstellen

En dit keer is de manier van het boeken van de overnachtingen, bezoekjes en activiteiten anders: mensen kunnen hun eigen, exclusieve programma samenstellen. 'Gemiddeld genomen lopen de reserveringen goed,' zegt Meurs, ook al verwacht hij nog wel het een en ander aan boekingen. 'We hopen op hetzelfde aantal boekingen voor kampeerplaatsen als vorig jaar'.

Bekijk hier het volledige programma van Uit-jeTent.