Windpark Westermeerwind houdt open dag

Espel - Windpark Westermeerwind houdt zaterdag 18 juni een open dag. Bezoekers kunnen gratis een vaartocht maken, informatiecentrum 11Beaufort bezoeken en Windpark Westermeerwind beleven op een markt langs de Westermeerdijk.

Langs de Westermeerdijk (nabij de kruising Westermeerweg/Ankerpad) wordt markt opgebouwd langs de Westermeerdijk (nabij kruising Westermeerweg/Ankerpad, Espel). Hier kunnen mensen met eigen ogen zien hoe dit windpark tot stand gekomen is. Medewerkers van Westermeerwind en hoofdaannemer Siemens vertellen over hun bijzondere werkzaamheden tijdens de bouw en de onderhoudsperiode. Ook voor kinderen is er van alles te doen, variërend van een windquiz tot vliegeren en van een springkussen tot spelletjes. Om 14.00 uur is er een demonstratie van de KNRM.

Vaartocht

Via de website van Westermeerwind kunnen mensen zich inschrijven voor een gratis vaartocht naar Windpark Westermeerwind. De tocht gaat met 'De Zuiderzee'. Deze vaart om 9.30 uur, 11.45 uur en 14.00 uur vanaf Urk. De tocht duurt negentig minuten. Onderweg is een film te bekijken over de ontwikkeling en bouw van het windpark. Er zijn gidsen van Westermeerwind aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf reserveren is nodig. 'De Zuiderzee' is te vinden in de haven van Urk aan de Burgemeester J. Schipperkade.

11Beaufort

Informatiecentrum 11Beaufort in Nagele is het experience centrum van Windpark Noordoostpolder, waar Windpark Westermeerwind onderdeel van is. Windpark Westermeerwind maakt het mogelijk dat 11Beaufort alleen op 18 juni gratis toegankelijk is tussen 10.00 en 16.00 uur.

Informatiecentrum 11Beaufort is gevestigd aan de Domineesweg 11 in Nagele.