Dronten zet door met Zuiderzee op Zuid

Biddinghuizen – De gemeente zet het plan om permanent wonen op Zuiderzee op Zuid toe te staan, door. De provincie wil er geen medewerking aan verlenen en ook de gemeente Zeewolde heeft bezwaren, maar Dronten vaart haar eigen koers.

De woningen op Zuiderzee op Zuid bij Biddinghuizen, bij het viaduct naar Harderwijk, hebben de status van vakantiewoning. Om er permanente bewoning toe te staan is een bestemmingsplanwijziging nodig. Dronten wil daarmee de exploitant van het complex, dat kampt met leegstand, tegemoet komen.

De provincie is bang dat straks meer vakantieparken de status ‘permanent wonen’ willen en is bang dat Zuiderzee op Zuid nu ook aanspraak wil maken op voorzieningen als busvervoer of (meer) detailhandel.

Het college van burgemeester en wethouders van Dronten vindt dat het in haar recht staat en vindt dit een zaak van de lokale overheid.

De provincie heeft eerder gedreigd het plan te dwarsbomen via een ‘reactieve aanwijzing’. Op die manier kan men een bestemmingsplanwijziging tegenhouden.