Gemeente en Mercatus zijn blij met overname Karwijhof

Nagele - De gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus zijn verheugd dat een gespecialiseerde partij als Vereniging Hendrick de Keyser de 32 woningen aan de Karwijhof in Nagele gaat restaureren en beheren. Dit melden zij in een reactie.

'Wij zijn hier heel blij mee', zegt directeur Ton Beurmanjer van Mercatus. 'Eindelijk duidelijkheid voor de bewoners van de Karwijhof en ook weer een prachtige opsteker voor Nagele'.

Draagvlak bij alle betrokkenen

Wethouder Henk Suelmann heeft zich sterk gemaakt voor een passende oplossing. 'Ik ben blij met dit mooie resultaat voor de inwoners, voor Nagele en voor de andere betrokken partijen. Deze oplossing kan rekenen op draagvlak bij alle betrokkenen. Daarmee zetten we weer een belangrijke stap in Nagele. Voor ons is van belang dat dit hofje in originele staat blijft en bij Vereniging Hendrick de Keyser is dat in goede handen. De vereniging zet zich in voor het behoud van historische architectuur en doet dat op een uiterst zorgvuldige wijze. Hendrick de Keyser bezit 403 monumenten in heel het land. De Karwijhof is het eerste bezit van de vereniging in Noordoostpolder. Dit onderstreept het belang van de architectuur in Nagele', aldus de wethouder.

Daadwerkelijke overdracht eind juni

De daadwerkelijke overdracht van de woningen aan Vereniging Hendrik de Keyser vindt naar verwachting eind juni plaats. De woningen in de Karwijhof dateren uit 1955 en zijn ontworpen door Lotte Stam-Beese.

De vlag gaat uit

Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort gaat de vlag uit. De Rijksdienst is opgetogen met de gekozen oplossing en vindt het mooi dat de befaamde Vereniging Hendrick de Keyser zich ook gaat ontfermen over dit erfgoed uit de Wederopbouwperiode.

Lees ook: Hendrick de Keyser neemt Karwijhof in Nagele over