Zorggroep zet Golfslag in de verkoop

Emmeloord - Zorggroep Oude en Nieuwe Land zet het voormalige verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord in de verkoop. De laatste bewoners vertrokken in april 2015.

Om kosten te drukken en het behoud van het gebouw en de leefbaarheid van de wijk te waarborgen, heeft de Zorggroep het gebouw de afgelopen maanden in beheer gegeven aan Ad Hoc Beheer in Zwolle. Er woont nu een aantal jongeren anti-kraak.

(Lees verder na de vraag)

1113

Wijziging bestemming

Ondertussen is, in het kader van de waardebepaling van het gebouw en het kunnen beantwoorden van vragen van potentiële kopers, een aantal bouwtechnische onderzoeken gedaan. De wijziging van het bestemmingsplan om naast de huidige bestemming ‘zorg’ het gebouw ook te gebruiken voor de bestemming ‘wonen’ loopt nog.

De verkoop is in handen van vastgoedbedrijf JLL uit Amsterdam. Inmiddels is ook een advertentie geplaatst in de diverse vastgoedmagazines.

Huisvesting vluchtelingen

Vier inwoners van Emmeloord pleiten in een open brief voor het huisvesten van vluchtelingen en statushouders in de Golfslag. Zij zijn een handtekeningenactie gestart.

Lees meer in ons dossier: Golfslag.