Stationsplein
Door Kees Bakker

Briljant of bizar plan

Swifterbant - Ik vind het een briljante zet van de gemeente om zelf sociale huurwoningen bestemd voor senioren in Swifterbant te gaan bouwen.

Je kunt wachten op een marktpartij die het wil realiseren, maar dan bestaat de kans dat je wacht tot je een ons weegt. En die woningen zijn nodig: niet alleen voor de ouder wordende Swifterbanter die graag in het dorp wil blijven wonen, ook voor de vulling en het gebruik van het multifunctionele gebied.

Kennelijk is het ongewoon om het zelf te doen. Dronten is ook niet van plan hier een gewoonte van te maken, want voor je het weet heb je een gemeentelijk woonbedrijf, en de vraag is of je dat wil.

Dromen

Er moet natuurlijk wel een maatschappelijk nut worden gediend, maar dat staat hier buiten kijf. Ik ben benieuwd wat de politiek er van vindt. Het CDA heeft al aangegeven verheugd te zijn en Groen Links liet bij monde van Paul Vermast weten het plan ‘volkomen bizar’ te vinden, maar ook mogelijkheden te zien. In een blog droomt hij over gemeentelijke initiatieven voor duurzame energie, een organisatie voor het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een gemeentelijke thuiszorgorganisatie met een volledig zorgpakket.

Bizar plan, maar je gaat er wel van dromen.

Lees ook:

Twijfels over bouwplannen gemeente, maar noodzaak is duidelijk

Woningen MFG Swifterbant kosten 5,1 miljoen

Gemeente wil seniorenwoningen Swifterbant zelf ontwikkelen

Gemeente zet zoektocht 30 sociale huurwoningen in MFG Swifterbant voort