Vernieuwde aanloopstraten Stadshart feestelijk geopend

Lelystad - De vernieuwde aanloopstraten in het Stadshart zijn afgelopen zaterdag op feestelijke wijze geopend door wethouder Janneke Sparreboom. Zij sprak de aanwezigen toe en gaf vervolgens een klap met een hamer op de laatste handjestegel.

De straten zijn gerenoveerd en hebben nieuwe bestrating, bankjes en fietsenklemmen gekregen. De tegels met handjes, die tijdens de opening van het Stadhuisplein gemaakt zijn, zijn tijdens de werkzaamheden in de Stadhuisstraat verwerkt.

(Lees verder na de foto)

 

Klein feestje

Na de officiële opening was het feest op het Stadhuisplein. Onder leiding van Muziekwinkel Lelystad en in samenwerking met basisschool het Mozaïek had een groep kinderen drie liedjes ingestudeerd. Daarna was er muziek door muziekgroep Justus. Voor de kinderen was er limonade en een springkussen op het vrolijk aangeklede Stadhuisplein. Ook werden de tegels met handjes goed bekeken door de aanwezigen. Wethouder Janneke Sparreboom: 'De handjestegels laten zien dat het Stadshart van iedereen is, ook van de nu nog jonge Lelystedelingen. Samen bouwen we aan een mooi en gezellig Stadshart. Daar ben ik trots op'.

(Lees verder na de foto)

 

Verhogen kwaliteit

De Florijnstraat, Poststraat, Stadhuisstraat en delen van de Dukaatpassage, Neringpassage en Reaalhof hebben een nieuw uiterlijk gekregen om de beeldkwaliteit van de openbare ruimte te verhogen en de straten aan te laten sluiten op het nieuwe Stadhuisplein. De aanpak en inrichting van het Stadshart staan hoog op de agenda omdat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de beleving van het Stadshart.