Praatplaatje Plein De Rede zorgt voor verwarring

Dronten – 'Ik ben niet blij met het twitterbericht en het plaatje'. Wethouder Dirk Minne Vis reageerde donderdag op vragen van GroenLinks over Plein De Rede.

Bureau Khandekar, het bureau dat eerder ontwerpen heeft gemaakt voor het plein en nu een definitief ontwerp gaat maken, twitterde onlangs over  een plan. Dat gebeurde voor een zogenaamd ‘stakeholdersoverleg’, waarbij 21 mensen (ondernemers, bewoners, vertegenwoordigers van de gemeente en van Khandekar) zich zouden buigen over het plein.

Plaatje

Een bericht is tot zover. Maar het bericht ging gepaard met een schets van een plan. En dat was Paul Vermast (GroenLinks) weer opgevallen. Hij was er niet van gecharmeerd, want als dit het definitieve ontwerp van het plein is, waarom heeft de gemeenteraad dat dan niet eerst ontvangen?

Foutje, bedankt!

Dirk Minne Vis wist de kou donderdag echter uit de lucht te halen. De schets die Khandekar wereldkundig maakte, diende alleen maar ter  inspiratie en bespreking. Dat zo’n beeld verspreid wordt als er 21 stakeholders bij elkaar komen voor een overleg, daar kun je weinig van zeggen. ‘Maar ik ben niet blij met het twitterbericht en het plaatje. En we hebben met Khandekar afgesproken dat de communicatie voortaan afgestemd wordt met de gemeente.’

Vermast is daar tevreden mee. ‘Het niet gecontroleerd verspreiden van praatplaatjes geeft verwarring. Ik ben blij dat de gemeente de regie terugpakt.’ Vis verwacht de gemeenteraad eind mei/begin juni te kunnen  informeren over hoe het definitieve plan voor het plein eruit ziet.