Witte vlaggen markeren interesse voor snel internet

Emmeloord - Bewoners van het buitengebied van Noordoostpolder en Urk die zich aanmelden voor snel internet, krijgen een witte vlag. Als het aan de gemeente en glasvezelaanbieder Fiber Flevo ligt, kleurt de hele polder wit.

FiberFlevo is nu een week bezig met de vraagbundeling. De komende weken zet het bedrijf zich in om meer dan 60 procent van de inwoners en ondernemers in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk te interesseren voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

(Lees verder na de vraag)

1050

Teller op website FiberFlevo

Op maandag 16 mei moet duidelijk zijn of die 60 procent wordt gehaald. Op de website van FiberFlevo is met een teller te zien wat het percentage deelnemers is. Maar ook buiten wordt de belangstelling letterlijk zichtbaar. Iedereen die zich inschrijft, krijgt een witte vlag die in de tuin kan worden geplaatst. Zo kan iedereen zien wie al meedoet, en ook eens bij de buren vragen welk abonnement zij hebben gekozen.

Bovendien maakt iedereen met een witte vlag kans op bijzondere prijzen, zoals één van de vijf iPads of een van de vijf compleet verzorgde buurtbarbecues.

Direct ingeschreven

Wethouder Hans Wijnants, zelf inwoner van het buitengebied, plantte de eerste witte vlag: 'Ik heb me direct ingeschreven. Al jaren kampen wij met een trage internetverbinding. Glasvezel is voor mij dé oplossing: het signaal wordt zo veel sneller dan nu via de telefoonlijn! Ik heb gekozen voor een alles-in-één pakket. Ik kan straks mijn telefoon- en televisieabonnement stopzetten. Al met al ben ik straks beter af'.

Informatieavonden

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is duur, maar mogelijk als genoeg mensen in het buitengebied meedoen. FiberFlevo wil glasvezel aanleggen in het hele buitengebied van Noordoostpolder en Urk, van de Ramsweg tot de Hopweg en van de Westermeerweg tot de Zwartemeerweg. De vraagbundeling duurt tot 16 mei. FiberFlevo geeft de komende maand in ieder dorp informatieavonden en heeft bovendien een netwerk van lokale ambassadeurs die hun dorpsgenoten kunnen adviseren.

Lees ook:

FiberFlevo praat inwoners Creil bij over glasvezel

FiberFlevo mag snel internet aanleggen in buitengebied Noordoostpolder