Lichaam Jan Baarssen is aangetroffen in Urkervaart

Urk - Het stoffelijk overschot van de vermiste Jan Baarssen (17) uit Urk is afgelopen nacht in de Urkervaart aangetroffen. De politie gaat niet uit van een misdrijf, laat een woordvoerder van het Flevolandse korps weten.

De identificatie heeft inmiddels plaatsgevonden en het lichaam van Jan Baarssen is vrijgegeven door de politie.

Schoen gevonden

De zoektocht kwam maandagavond laat op gang, nadat in het riet langs de Urkervaart een schoen was gevonden. 'De ouders herkenden deze', zegt de woordvoerder van de politie.

Rond 01.30 uur maandagnacht wilden ze eigenlijk met de zoekactie stoppen, deden nog een poging en toen vonden ze Jan. Ongeveer 300 meter van de plek waar hij het laatst was geweest.

De politie kan niet meer informatie geven over de omstandigheid waarin het lichaam is aangetroffen en over de doodsoorzaak.

(Lees verder na de video)

Niet thuis na een avondje stappen

De Urker kwam zaterdag niet thuis na een avondje stappen en daarna werd een grote zoekactie op touw gezet. Er waren aanwijzingen dat de jongen op een bootje in de Zuidermeertocht, een aftakking van de Urkervaart langs bedrijventerrein Zwolse Hoek, was geweest.

Een duikteam van de brandweer en later het dregteam van de Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen (SOAD) kamden het gebied helemaal uit. Er werd gezocht met een politiehelikopter, er werd een burgerzoekactie op touw gezet, de politie bekeek of hij op camerabeelden van bedrijven op Zwolse Hoek stond.

Lees meer in het dossier Zoektocht naar Jan Baarssen.