Eerste tien woonkavels Wellerwaard gaan morgen in de verkoop

Emmeloord - De gemeente Noordoostpolder start zaterdag met de verkoop van de eerste tien kavels voor vrijstaande woningen in Wellerwaard. Hiermee gaat gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

Buiten gebaande paden

Wethouder Hans Wijnants: 'Wonen in Wellerwaard is in meerdere opzichten uniek. Noordoostpolder is ontstaan op de tekentafel en Wonen in Wellerwaard is het eerste project dat tot ontwikkeling komt buiten de oorspronkelijke kernen. Daarbij komt dat Wonen in Wellerwaard gesitueerd is in een bijzonder natuurgebied en direct aansluit op de Casteleynsplas, het Burchttochtgebied en de golfbaan.'

Bij het ontwerpen van het woongebied zijn de oorspronkelijke ontwerpprincipes van Noordoostpolder en de sfeer van Wellerwaard op smaakvolle wijze verbonden.

Ruime kavels

De kavels zijn ruim - variërend van circa 1500 vierkante meter tot ruim 3000 vierkante meter - en liggen aan de noordoostelijke kant van natuurplas Wellerwaard. Een aantal kavels ligt aan de Burchttocht met uitzicht op het Burchttochtgebied en de landerijen.

(Lees verder na de afbeelding)

 

Volop privacy

Dat biedt toekomstige bewoners volop privacy en natuurschoon. Vlak naast het woongebied wordt in opdracht van Nico van Staveren en Annemiki Bok het eerste landgoed in Wellerwaard gerealiseerd.

Bouwen onder archirectuur

De woningen worden onder architectuur gebouwd. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals glas, natuursteen, riet en hout, zullen de woningen stijlvol passen in de natuurlijke omgeving.

Eer

'Als makelaar vind ik het een hele eer dat ik deze kavels namens de gemeente mag verkopen. Ook ben ik trots dat er zo’n mooi en bijzonder project in de Noordoostpolder wordt gerealiseerd', aldus Berry Westerduin, eigenaar van Onze Makelaar in Emmeloord.

Aanmelden

Aanmelden voor het feestelijke startmoment op zaterdag 23 april kan via wonen@wellerwaard.nl. Kijk voor meer informatie op de website Wonen in Wellerwaard.

Lees meer in het dossier Wellerwaard.